אחותי הקטנה ,נעמה חגגה יומולדת שלוש,ואם זאת לא סיבה למסיבה אז תהרגו אותי...:P .
החלטתי לגוון בקינוחים ולעשות אותם צבעוניים ,טעימים ,וקטנים כיאה למסיבת יומולדת אמיתית ... על השולחן המהודר היו קישים ,סלטים ולחמים, סוג של בראנץ' משודרג..
אז כמובן שהכנתי עוגת יומולדת פשוטה פשוטה אבל טעימה שאין כמוה עם ציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות (כי ככה נעמה ביקשה.)
אבל הייתי חייבת משהו נוסף,וראיתי בקאפקייקס כפיתרון המושלם; את האמת כבר הרבה מאוד זמן רציתי להכין קאפקייקס עם הציפוי הזה מלמעלה שכל פעם יכול להפעיר אותי מחדש.
כזאת חכמה אני,שהחלתתי לעשות אותם ממש בדקה ה- 90 (יום לפני האירוע).
ישר שנגמר בצפר רצתי הבייתה וביסרתי להורי שאני "דוהרת" (מה שנקרא) ל"לגעת באוכל". הם שאלו אותי למה?! אמרתי למחית פיסטוק,שוקולד ג'ונדויה,גביעים לקאפקייקס ואולי עד כמה דברים.
כך יצא שכבר ב-13:30 הייתי בתחנת האוטובוס עם לא פחות ממאה חמישים שקלים בכיסי.
חזרתי מלגעת באוכל מאוחר משצפיתי.... ישר רצתי למכולת הסמוכה לקנות מלאי של שמנת מתוקה ושוקולד לבן ומריר וחזרתי הביתה.
אחרי יום שאפשר להגיד שהיה לא פחות ממעייף נחתי קצת,והתחלתי במלאכת הקאפקייקס .
הכנתי אותם מדוגמים בטעם שוקולד ובציפויים שונים:פיסטוק,עוגיות,ומרנג וסוף כל סוף לברנר שקניתי לפני שנתיים היה שימוש לחריחת הקאפקייקס -מרנג לימון שהכנתי.... האורחים ליקקו את העצבאות ואני ,רק יכולי לשבת בצד ולהגיד שבשבילי שיגעון הקאפקיקס הגיע!
אחרוג ממנהגי ומכיוון שהמתכון מושקע והאסטטיקה לא פחות חשובה אתן רשימה (קטנה) של חומרים שרצוי שהיהיו בהישג יד לפחות למתכון הזה:(אני רכשתי את החומרים הללו ב"לגעת באוכל"אך אני מניחה כי ניתן יהיה למצוא אותם גם ברשתות מתמחות אחרות.)
**גביעי נייר לקאפקייקס בגודל קטן עד בינוני(אני השתמשתי בגודל קטן)
**משחת פיסטוק-מחית ירקרקה שעשוייה (לרוב)מפסטוקים מזן עיראני תחונים עם סוכר. המחית מעשירה קינוחים רבים, ומאוד מרוכזת בטעמה.ויתרונה הבולט שהיא מחליפה את צבע המאכל ,בלי להתפשר ובלי להרגיש.
**פניני שוקולד- הרי כל הקטע בקאפקייקס זה "show off" להראות הכל והכי טוב שאפשר,פניני שוקולד הן למעשה כדורי שוקולד קטנטנים ופריכים שניתן להשיג ברשתות המתמחות הכדורים הללו לגמרי עושים את העבודה במראה הקאפקייקס.
**חמישה שקי זילוף עם צנתרים שונים- שקיות זילוף חד-פעמיות הן פיתרון פשוט,נוח וזול לעיצוב "גבעות הקאפקייקס"
הצנתרים הם אלה שקובעים את הדוגמא בו יצא כל "טופינג" של הקאפקייקס.
אז אחרי שאתם מצוידים בכלים האלה אין ספק שאתם מוכנים למתכון... : )
קאפקייקס שוקולד-(מתוך הספר -"שוקולד" של לינדה קוליסטר)
175 מ"ל שמנת לקפה (10% שומן)- 4\3 כוס פחות כפית אחת
60 גרם שוקולד מריר איכותי,קצוץ דק
125 גרם סוכר- 2\1 כוס +2 כפות
60 גרם חמאה (ללא מלח)
2\1 כפית תמצית וניל
1 ביצה גדולה,מוקצפת
150 גרם קמח תופח- כוס+כף
50 גרם שוקולד -צ'יפס
אופן הכנה:
מחחמים תנור לחום של 180 מעלות.
מחממים את החלב עד לסף רתיחה. שמים את השוקולד יחד עם 3\1 מכמות הסוכר בקערה. שופכים פנימה את החלב הרותח ובוחשים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מניחים להצטנן.
שמים את החמאה בקערה ומוסיפים את תמצית הוניל והסוכר שנותר,מקציפים היטב בעזרת מקצף ידני פשוט עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את הביצה(תוך הקצפה). בוחשים פנימה את השוקולד והקמח לסרוגין.
מוסיפים את שבבי השוקולד וממלאים את גביעי הנייר (ומשאירים מקום ,כי הם תופחים באפייה).
אופים 15-18 דקות בתנור \עד שקיסם יוצא יבש והמרכז ספוגי.
מצננים .
לקאפקייקס ווניל'ה-(נלקח מאתר "וואלה")
110 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1/2 1 כוסות + 2 כפות קמח
1 כפית אב' אפיה
קורט מלח
3/4 כוסות חלב
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערת מיקסר מקציפים היטב חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה:מוסיפים ביצה ומערבבים היטב ואז מוסיפים את השנייה ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מנפים את כל החומרים היבשים:קמח,א.אפייה ומלח,ומוסיפים את תערובת החמאה את תערובת הקמח והחלב לסרוגין: תחילה שליש מכמות הקמח ומחצית החלב ושוב. מסיימים בשליש מכמות הקמח.
מערבבים רק עד אשר התערובת אחידה.
מחלקים לגביעי הקפקייקס ואופים 20 דק'.
מצננים
לאחר שבידנו הקאפקייקס המוכנים ניגש להכנת הציפויים, שאני ממליצה להכין יום לפני מכייון שהם על בסיס גנאש חם ומשום כך דורשים קירור ממושך.
לגאנש פיסטוק-שוקולד לבן-
150 גרם שוקולד לבן
150 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות (ולא יותר!!) של משחת פיסטוק
אופן הכנה:
מרתיחים שמנת מתוקה יחד עם משחת הפיסטוק עד להיוצרות בועות קטנות.
בקערה נפרדת שמים את השוקולד הלבן שקצצנו גס.
שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד ,מערבבים על להיווצרות תערובת הומוגנית ,ומקררים במקרר לפחות 6 שעות.
***לאחר 6 שעות מוציאים את הגאנש מקירור ומקציפים אותו יחד עם 100 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת מסה יציבה מאוד.
לגאנש שוקולד עוגיות-
170 גרם שוקולד לבן עם שברי עוגיות
150 מ"ל שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
כפית שטוחה נס קפה
אופן הכנה:
בדומה להכנת גנאש הפיסטוק ,מרתיחים שמנת מתוקה יחד עם תמצית ווניל והקפה עד להיוצרות בועות קטנות.
בקערה נפרדת שמים את השוקולד הלבן שקצצנו גס.
שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד ,מערבבים על להיווצרות תערובת הומוגנית ,ומקררים במקרר לפחות 6 שעות.
***לאחר 6 שעות מוציאים את הגאנש מקירור ומקציפים אותו יחד עם 100 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת מסה יציבה מאוד.
למרנג שוייצרי( ציפוי לקאפקייקס וניל)
3 חלבונים
כוס סוכר
אופן הכנה:
בקערה מערבבים קלות חלבונים וסוכר.
מניחים את הקערה על בן- מרי(סיר ובתחתיתו מים רותחים), ומערבבים מדי פעם עד שהסוכר לגמרי נמס והתערובת חמה למגע.
מעבירים ישירות את התערובת בעודה חמה למיקסר ומקציפים בעזרת בלון הקצפה הין 5-7 דקות במהירות גבוה עד שמיתקבל קצף יציב ודפנות הקערה קרות למגע.
טוב,אז הכל מוכן-גם הקאפקייקס וגם הציפויים ועשיו לחלק הכייפי ביותר **הרכבת הקאפקייקס**
לחלק זה נשתמש בשקי זילוף ובצנתרים.
1. מכינים מולנו את הקאפקייקס המוכנים משני הטעמים יחד עם שלושת הציפויים:
2.מכניסים כל ציפוי לשק זילוף נפרד בעל פייה שונה ומתחילים לזלף על הקאפקייקס גבעות כיד רצונכם.
3.אני, לקאפקייקס השוקולד השתמשתי בגאנש הפיסטוק,ובגאנש השוקולד עוגיות ולקאפקיקס הווניל במרנג
4.לאחר שציפינו את הקאפקייקס בציפויים השונים נשארו כמה פינישים לעשות:
לקאפקייקס שוקולד-מפזרים מפנני השוקולד,ומקשוטי שוקולד מוכנים.
ואת הקאפקייקס ווניל עם המרנג "משחימים"בעזרת ברנר,(למי שאין ניתן להכניס לגריל הביתי בהשגחה צמודה)
והאמת שלא תאמינו אבל זהו!!! סיימתם במלאכת הקאפקייקס מקווה שתנסו בבית ...
_ענבר_
כמה טיפים ועצות שימושיות
*את הקאפקייקס מאחסנים במקרר עד שבוע(למרות שלפחות אצלי הוא נגמר תוך יום!).
*ניתן לגוון עם הציפויים ולהוסיף טעמים שונים לגאנש,לדוגמא: החליפו את השוקולד הלבן בשוקולד מריר,הוסיפו קליפת תפוז והרי לכם קאפקייקס שוקולד-תפוז.
*לקישוטי שוקולד מודפסים כמו בתמונה :יש לקחת דף מצויר מיוחד לשוקולד ולהניח את החלק המודפס כלפי מעלה.
עליו ליצוק שוקולד מומס ובעזרת פלטה לשטח את השוקולד על גבי הדף.
להכניס למקפיא ל-10 דקות, לקלף את הדף ,לשבור באופן עקראי את השוקולד . ולקשט.
*אם כבר עסקיננו בקישוטים אז אתם חייבים להיכנס לסרטון הזה או זה, מדהים!
החלטתי לגוון בקינוחים ולעשות אותם צבעוניים ,טעימים ,וקטנים כיאה למסיבת יומולדת אמיתית ... על השולחן המהודר היו קישים ,סלטים ולחמים, סוג של בראנץ' משודרג..
אז כמובן שהכנתי עוגת יומולדת פשוטה פשוטה אבל טעימה שאין כמוה עם ציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות (כי ככה נעמה ביקשה.)
אבל הייתי חייבת משהו נוסף,וראיתי בקאפקייקס כפיתרון המושלם; את האמת כבר הרבה מאוד זמן רציתי להכין קאפקייקס עם הציפוי הזה מלמעלה שכל פעם יכול להפעיר אותי מחדש.
כזאת חכמה אני,שהחלתתי לעשות אותם ממש בדקה ה- 90 (יום לפני האירוע).
ישר שנגמר בצפר רצתי הבייתה וביסרתי להורי שאני "דוהרת" (מה שנקרא) ל"לגעת באוכל". הם שאלו אותי למה?! אמרתי למחית פיסטוק,שוקולד ג'ונדויה,גביעים לקאפקייקס ואולי עד כמה דברים.
כך יצא שכבר ב-13:30 הייתי בתחנת האוטובוס עם לא פחות ממאה חמישים שקלים בכיסי.
חזרתי מלגעת באוכל מאוחר משצפיתי.... ישר רצתי למכולת הסמוכה לקנות מלאי של שמנת מתוקה ושוקולד לבן ומריר וחזרתי הביתה.
אחרי יום שאפשר להגיד שהיה לא פחות ממעייף נחתי קצת,והתחלתי במלאכת הקאפקייקס .
הכנתי אותם מדוגמים בטעם שוקולד ובציפויים שונים:פיסטוק,עוגיות,ומרנג וסוף כל סוף לברנר שקניתי לפני שנתיים היה שימוש לחריחת הקאפקייקס -מרנג לימון שהכנתי.... האורחים ליקקו את העצבאות ואני ,רק יכולי לשבת בצד ולהגיד שבשבילי שיגעון הקאפקיקס הגיע!
אחרוג ממנהגי ומכיוון שהמתכון מושקע והאסטטיקה לא פחות חשובה אתן רשימה (קטנה) של חומרים שרצוי שהיהיו בהישג יד לפחות למתכון הזה:(אני רכשתי את החומרים הללו ב"לגעת באוכל"אך אני מניחה כי ניתן יהיה למצוא אותם גם ברשתות מתמחות אחרות.)
**גביעי נייר לקאפקייקס בגודל קטן עד בינוני(אני השתמשתי בגודל קטן)
**משחת פיסטוק-מחית ירקרקה שעשוייה (לרוב)מפסטוקים מזן עיראני תחונים עם סוכר. המחית מעשירה קינוחים רבים, ומאוד מרוכזת בטעמה.ויתרונה הבולט שהיא מחליפה את צבע המאכל ,בלי להתפשר ובלי להרגיש.
**פניני שוקולד- הרי כל הקטע בקאפקייקס זה "show off" להראות הכל והכי טוב שאפשר,פניני שוקולד הן למעשה כדורי שוקולד קטנטנים ופריכים שניתן להשיג ברשתות המתמחות הכדורים הללו לגמרי עושים את העבודה במראה הקאפקייקס.
**חמישה שקי זילוף עם צנתרים שונים- שקיות זילוף חד-פעמיות הן פיתרון פשוט,נוח וזול לעיצוב "גבעות הקאפקייקס"
הצנתרים הם אלה שקובעים את הדוגמא בו יצא כל "טופינג" של הקאפקייקס.
אז אחרי שאתם מצוידים בכלים האלה אין ספק שאתם מוכנים למתכון... : )
קאפקייקס שוקולד-(מתוך הספר -"שוקולד" של לינדה קוליסטר)
175 מ"ל שמנת לקפה (10% שומן)- 4\3 כוס פחות כפית אחת
60 גרם שוקולד מריר איכותי,קצוץ דק
125 גרם סוכר- 2\1 כוס +2 כפות
60 גרם חמאה (ללא מלח)
2\1 כפית תמצית וניל
1 ביצה גדולה,מוקצפת
150 גרם קמח תופח- כוס+כף
50 גרם שוקולד -צ'יפס
אופן הכנה:
מחחמים תנור לחום של 180 מעלות.
מחממים את החלב עד לסף רתיחה. שמים את השוקולד יחד עם 3\1 מכמות הסוכר בקערה. שופכים פנימה את החלב הרותח ובוחשים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מניחים להצטנן.
שמים את החמאה בקערה ומוסיפים את תמצית הוניל והסוכר שנותר,מקציפים היטב בעזרת מקצף ידני פשוט עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את הביצה(תוך הקצפה). בוחשים פנימה את השוקולד והקמח לסרוגין.
מוסיפים את שבבי השוקולד וממלאים את גביעי הנייר (ומשאירים מקום ,כי הם תופחים באפייה).
אופים 15-18 דקות בתנור \עד שקיסם יוצא יבש והמרכז ספוגי.
מצננים .
לקאפקייקס ווניל'ה-(נלקח מאתר "וואלה")
110 גר' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1/2 1 כוסות + 2 כפות קמח
1 כפית אב' אפיה
קורט מלח
3/4 כוסות חלב
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערת מיקסר מקציפים היטב חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה:מוסיפים ביצה ומערבבים היטב ואז מוסיפים את השנייה ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מנפים את כל החומרים היבשים:קמח,א.אפייה ומלח,ומוסיפים את תערובת החמאה את תערובת הקמח והחלב לסרוגין: תחילה שליש מכמות הקמח ומחצית החלב ושוב. מסיימים בשליש מכמות הקמח.
מערבבים רק עד אשר התערובת אחידה.
מחלקים לגביעי הקפקייקס ואופים 20 דק'.
מצננים
לאחר שבידנו הקאפקייקס המוכנים ניגש להכנת הציפויים, שאני ממליצה להכין יום לפני מכייון שהם על בסיס גנאש חם ומשום כך דורשים קירור ממושך.
לגאנש פיסטוק-שוקולד לבן-
150 גרם שוקולד לבן
150 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות (ולא יותר!!) של משחת פיסטוק
אופן הכנה:
מרתיחים שמנת מתוקה יחד עם משחת הפיסטוק עד להיוצרות בועות קטנות.
בקערה נפרדת שמים את השוקולד הלבן שקצצנו גס.
שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד ,מערבבים על להיווצרות תערובת הומוגנית ,ומקררים במקרר לפחות 6 שעות.
***לאחר 6 שעות מוציאים את הגאנש מקירור ומקציפים אותו יחד עם 100 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת מסה יציבה מאוד.
לגאנש שוקולד עוגיות-
170 גרם שוקולד לבן עם שברי עוגיות
150 מ"ל שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
כפית שטוחה נס קפה
אופן הכנה:
בדומה להכנת גנאש הפיסטוק ,מרתיחים שמנת מתוקה יחד עם תמצית ווניל והקפה עד להיוצרות בועות קטנות.
בקערה נפרדת שמים את השוקולד הלבן שקצצנו גס.
שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד ,מערבבים על להיווצרות תערובת הומוגנית ,ומקררים במקרר לפחות 6 שעות.
***לאחר 6 שעות מוציאים את הגאנש מקירור ומקציפים אותו יחד עם 100 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת מסה יציבה מאוד.
למרנג שוייצרי( ציפוי לקאפקייקס וניל)
3 חלבונים
כוס סוכר
אופן הכנה:
בקערה מערבבים קלות חלבונים וסוכר.
מניחים את הקערה על בן- מרי(סיר ובתחתיתו מים רותחים), ומערבבים מדי פעם עד שהסוכר לגמרי נמס והתערובת חמה למגע.
מעבירים ישירות את התערובת בעודה חמה למיקסר ומקציפים בעזרת בלון הקצפה הין 5-7 דקות במהירות גבוה עד שמיתקבל קצף יציב ודפנות הקערה קרות למגע.
טוב,אז הכל מוכן-גם הקאפקייקס וגם הציפויים ועשיו לחלק הכייפי ביותר **הרכבת הקאפקייקס**
לחלק זה נשתמש בשקי זילוף ובצנתרים.
1. מכינים מולנו את הקאפקייקס המוכנים משני הטעמים יחד עם שלושת הציפויים:
2.מכניסים כל ציפוי לשק זילוף נפרד בעל פייה שונה ומתחילים לזלף על הקאפקייקס גבעות כיד רצונכם.
3.אני, לקאפקייקס השוקולד השתמשתי בגאנש הפיסטוק,ובגאנש השוקולד עוגיות ולקאפקיקס הווניל במרנג
4.לאחר שציפינו את הקאפקייקס בציפויים השונים נשארו כמה פינישים לעשות:
לקאפקייקס שוקולד-מפזרים מפנני השוקולד,ומקשוטי שוקולד מוכנים.
ואת הקאפקייקס ווניל עם המרנג "משחימים"בעזרת ברנר,(למי שאין ניתן להכניס לגריל הביתי בהשגחה צמודה)
והאמת שלא תאמינו אבל זהו!!! סיימתם במלאכת הקאפקייקס מקווה שתנסו בבית ...
_ענבר_
כמה טיפים ועצות שימושיות
*את הקאפקייקס מאחסנים במקרר עד שבוע(למרות שלפחות אצלי הוא נגמר תוך יום!).
*ניתן לגוון עם הציפויים ולהוסיף טעמים שונים לגאנש,לדוגמא: החליפו את השוקולד הלבן בשוקולד מריר,הוסיפו קליפת תפוז והרי לכם קאפקייקס שוקולד-תפוז.
*לקישוטי שוקולד מודפסים כמו בתמונה :יש לקחת דף מצויר מיוחד לשוקולד ולהניח את החלק המודפס כלפי מעלה.
עליו ליצוק שוקולד מומס ובעזרת פלטה לשטח את השוקולד על גבי הדף.
להכניס למקפיא ל-10 דקות, לקלף את הדף ,לשבור באופן עקראי את השוקולד . ולקשט.
*אם כבר עסקיננו בקישוטים אז אתם חייבים להיכנס לסרטון הזה או זה, מדהים!
![]() |
אלו הקאפקייקס עם ציפוי הפיסטוק |
![]() |
הקאפקייקס עם המרנג החרוך |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה