כשראיתי את אלו ,ידעתי בידיוק מה אני הולכת לעשות הכנתי רשימה קטנה שכללה 3 חבילות חמאה וסוכר שבידיוק נגמר
ורק חיכיתי כבר לסיים את הבצפר ולהכין , מה להכין אתם בטח שואלים.. אז מדובר בעוגיות מגולגות חמאתיות ,שנמסות בפה , מכינים בצק בצ'יק צ'ק מקררים לזמן לא ממושך מרדדים וממלאים במה שרק תרצו ..
למתכון המקורי הוספתי אינטרפטציה קטנה משלי והכנתי שטרויזל שהם פרורי בצק חמאתי שפיזרתי מעל הרולדות לפני האפייה..עוגיות מגולגלות\קרין גורן (עם שינויים שלי)
2\1 3 כוסות קמח
כף א.אפייה
4\3 כוס סוכר
3\2 כוס חלב
250 גרם חמאה
2 כפיות תמצית ווניל
למילוי:
4\3 כוס ממרח תמרים מעורבב עם 50 גרם אגוזי מלך וכפית גדושה קינמון
4\3 כוס ממרח שוקולד מובחר
4\3 כוס ריבת חלב
לשטרויזל:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
50 גרם קמח
קמצוץ מלח
אופן הכנה:
מכינים את השטרויזל:
בקערה בינונית ונקייה מנוזלים מכניסים את החמאה הקמח והסוכר ומתחילים לפורר ולמעוך את גושי החמאה לתוך הסוכר והקמח ,עושים את הפעולה מספר דקות עד שמתקבלים פירורי חמאה בגודל בינוני. (חשוב לא "ללוש" יתר על המידה בכדי שלא יתקבל לנו בצק חמאה אלא פירורי חמאה)
מכינים את הבצק:
במעבד מזון מעבדים את כל החומרים מלבד החלב והווניל לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלב והווניל ומעבדים בלחיצות קצרות עד קבלת בצק אחיד.
מקררים שעה במקרר.
מרכיבים ואופים:
*מחלקים את הבצק לשלושה חלקים,ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 2\1 ס"מ.
*מורחים כל מלבן בצק במלית שונה ומגלגלים לרולדה.
*מניחים את הרולדות על תבנית אפייה, בוחרים אחת מתוך הרולדות,מורחים את הרולדה בביצה
ומדביקים עלייה את פירורי הבצק שהכנו.
*בעזרת סכין חורצים חריצים במרווחים של 2 ס"מ (להקל על החיתוך אחרי האפייה)
ואופים 25-30 דק' עד להשחמה.
*מצננים את הרולדות ובעזרת סכין טובה פורסים לעוגיות.
שכחת חלב במתכון המקורי - 2/3 כוס חלב (160 מ"ל)
השבמחקברי מתוקה,
השבמחקאיזה בלוג, אילו מתכונים ואילו צילומים.
אני כמעט יכולה לחשוב שעם הסברים כאלה אולי גם אני אצליח לאפות...
אוהבת אותך המון,
ענת