יום שבת, 12 בפברואר 2011

כשתבלינים ותפוחים נפגשים

מבחינתי אין כמו השילוב האלוהי הזה של תפוחים בעוגות בחושות,התפוחים תמיד נשארים מוצקים אך באפייה הם הופכים לרכים יותר ומתוקים.
כבר הרבה זמן שרציתי להכין עוגת תפוחים.
ככה עבר לו השבוע העמוס במהירות וכבר שדפק לו בדלת יום שישי ,ישבתי וחשבתי מה אני אכין? וכך במבט החטוף במגירת ספרי האפייה שלי הופיע לו מתכון של עוגת תפוחים ותבלינים ,המתכון  נראה לי מסוג המתכונים שאי אפשר לטעות בהם גם אם ממש רוצים!
אז במהרה קפצתי לירקן שממש עמד להיסגר ,והיצטידתי בקילו תפוחי גרני סמית' ירוקים (נו,לא כולם לעוגה שיהיה גם מה לנשנש בדרך..) ,הגעתי הבייתה והתחלתי בהכנת העוגה שערכה לא יותר מ10 דק' הכנסתי למיקסר לפי הסדר את חומרי העוגה , בנתיים חתכתי את התפוחים הוספתי גם אותם ,עירבוב אחרון ,מוזגים לתבנית ומייד אחר כך לתנור החם.
אני ,אישית מבטיחה לכם שטעימה קטנה מהעוגה הזאת לא תשחרר אותכם מההנאה להכין אותה פעמים נוספות.

עוגת תבלינים ותפוחים\מתכון של מיכל לוי אלחלל מתוך "עוגת השבוע של לאישה" עם שינויים שלי

תבנית בקוטר 24 ס"מ\2 תבניות אינגלייש קייק חד פעמיות

280 גרם קמח (2 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית קינמון טחון,טרי
1כפית אגוז מוסקט טחון
1כפית ציפורן טחון
2\1 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
400 גרם סוכר(2 כוסות)
4 ביצים
4\1 כוס חלב
1 כפית תמצית ווניל
3 תפוחים ,קלופים וחתוכים
לקוביות של 1 ס"מ
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

אופן הכנה:
* מחממים את התנור לחום של 175 מעלות,ומשמנים את התבנית.
*מנפים לקערה  את הקמח ,אבקת האפייה,הקינמון,אגוז המוסקט,הציפורן והמלח.
*מיקסר עם וו גיטרה מקציפים במהירות גבוה את החמאה והסוכר עד שמתקבל קרם בהיר.
*מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך ערבול איתי עד שהן נטמעות עיסה. מוסיפים את החלב והווניל וממשיכים בפעולת המיסר עד שמתקבלת עיסה די אחידה.
*מפסיקים את פעילות המיקסר ובעזרת כף עץ מערבבים פנימה את תערובת הקמח והתבלינים לעיסה אחידה.מוסיפים פנימה גם את התפוחים והפקאנים ומערבבים ידנית עד שאלו נטמעים בעיסה.
*יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50 דק' עד שהעוגה מזהיבה ומשחימה מצננים קלות ומגישים .

כמה טיפים..
*כמו שנראה בתצלום אני הכנתי את העוגה בשתי תבניות אינגלייש קייק חד פעמיות ,זמן האפייה בתנור שלי התקצר מעט ,כל אחד והתנור שלו ולפיכך אני ממליצה לאלו שעושים בשתתי תבניות להשגיח ולבדוק מדי פעם את מצבה של העוגה.
*במתכון המקורי מוסיפים 4\1 כוס ברנדי,אך היות ואני מתחת לגיל 18 אני מעדיפה לא לשלב אלכוהול בקינוחי . ניסיתי והחלפתי את האלכוהול בכמות חלב זהה ויצא מצויין! אבל הבוגרים שמיבניכם נסו עם ברנדי אני בטוחה שהתוצאה תהיה נהדרת!
*לפי,דעתי נוכחותם של הפקאנים בעוגה עושה אמה פלאים אך לאלה מבינכם שלא חובבים גדולים של שקדים(כן,כן יש כאלה!) השמיתו אותם מהמתכון. לא חייבים אבל אפשר במקום להוסיף פתיתי שוקולד ציפס\אפילו סוג של פרי חמצמץ אחר .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה