סופלה-אותו קינוח מסעדות "מפונפן",משהו, שתומן בחובו "שובל" של שוקולד שזולג מתוך עוגה חמה ונימוחה.
מבחינתי אין כמו סופלה לסיום ארוחה. בשנים האחרונות התבספו מתכונים על גבי מתכונים של סוגים שונים של סופלה ולאו דווקא סופלה שוקולד, בין המתכונים הרים תוכלו למצוא סופלה גבינה,סופלה תות ואפילו סופלא קפוא!אני בטוחה שמתכונים אלו גם טעימים אבל מבחינתי אין כמו המקור הלוא הוא סופלה שוקולד. מתכונים של סופלה שוקולד יצא לי לראות כל מגזין אוכל אפשרי,באתרי מתכונים ועד.. ה"מכנה"המשותף של המתכונים שראיתי היה ביצים-מוקצפות.
לא שיש לי בעייה עם הקצפת ביצים ,אך הדבר טיפה מסורבל,ומלכלך.רציתי למצוא מתכון של סופלה שהביצים נכנסות ללא הקצפה וכך למשל,כשהאורחים מודיעים "10 דק ואנחנו אצלכם" מאוד פשוט להכין את הבלילה ו"לדחוף" לתנור.
את המתכון ניסיתי לפני בערך חודשיים,ומאז הוא מככב במטבח. המתכון קל קל ומניב תוצאה מדהימה. אני אפילו לא האמנתי לכך, עד שחילצתי את הסופלה מהתבניות הנחתי על צלחת ובחיתוך הראשון שובל השוקולד נפרס בפני.
אבל ,אני לא הסתפקתי בסופלה ,מהר מהר הקצפתי שמנת מתוקה ובמקביל הכנתי רוטב טופי חם עם תפוחים.
יצא מדהים! אני ממליצה לכם לנסות..
יאללה מתחילים..
סופלה שוקולד אישי\מקור המתכון אגאדיר +די הרבה שינויים שלי
לצורך המתכון משתמשים ב-7 קוקוטים\תניות סופלה בנפח 2\1 כוס
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
50 גרם סוכר חום
70 גרם סוכר לבן
3 ביצים
100 גרם קמח תופח
כפית אבקת קקאו
חצי כפית נס קפה
קורט מלח(לא לוותר!!!)
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות צלסיוס.
ממיסים בסיר כפול\במיקרוגל את החמאה והשוקולד עד להמסה מלאה,מערבבים ומורידים מהאדים\מוציאים מהמיקרוגל.
מוסיפים לתערובת השוקולד והחמאה את שני סוגי הסוכר ,הקפה והמלח וממשיכים לערבב נימרצות.
מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת.
לאחר מכן מוסיפים את כל החומרים היבשים הנותרים (קמח,קקאו) ומערבבים היטב.
מוזגים את תערות הסופלה לכלים אישיים משומנים ,ומכניסים לתנור שחומם מראש ,ל-7 דקות בלבד!
מוציאים מהתנור את הסופלה ומקשטים באקת סוכר.(ל"טופינג "כמו בתמונות ראו "טיפים והמלצות").
טיפים והמלצות..
*ל"טופינג" כמו בתמונות:הקציפו שמנת מתוקה 38% יחד עם כף אבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
בסיר קטן בעל תחתית עבה חממו יחדיו 4\1 כוס שמנת מתוקה +4\1 כוס סוכר חום עד לביעבוע קל ,כשהתערובת מתחילה לרתוח הוסיפו תפוח שלם,מקוךךף וחתוך לקוביות קטנות ,בשלו את הטופי והתפוח עד מספר דקות על אש נמוכה עד שקוביות התפוח רכות.
חלצו את הסופלה מהתבנית ובעזרת כך הניחו תלולית של קצפת ומעל מזגו את רוט הטופי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה